Shutters

Shutters

De shutters vinden hun oorsprong in Griekenland waar men in verband met de warmte een manier zocht om het zonlicht overdag uit het huis te houden, maar het huis wel te kunnen ventileren. Toentertijd had men nog geen glas en kon de shutter open en dicht gedaan worden, en kon de stand van de lamel aangepast worden om meer of minder licht naar binnen te laten. Tegenwoordig worden de shutters vooral decoratief gebruikt om een landelijke sfeer in huis te brengen, al is het nog steeds mogelijk de luiken van de shutters open en dicht te zetten en de lamel open of gesloten te laten!

De shutters hebben aan beide zijden een luik dat (afhankelijk van hoe breed de shutter is) in één of twee delen kan worden opengeklapt. Om de lamellen in de shutters open of dicht te zetten kunt u deze verticaal op en neer bewegen middels een verborgen bediening of bedieningslat op de shutters.

Shutters op maat

Bij shuttercenter.nl worden uw shutters compleet op maat gemaakt. Omdat het meten en monteren een precies werk is zitten er bij de prijs van de shutters ook meet- en montagekosten inbegrepen. Voor het maken van een afspraak voor het inmeten van de shutters kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Uiteraard heeft u bij het uitzoeken en samenstellen van de shutters vrijheid van keuze in bijvoorbeeld de grootte van de lamel, maar ook de totale grootte van de shutters. Ook kunt u zelf de kleur van de shutters kiezen. De lamelgrootte van zowel de houten als de pvc shutters kan op 63 mm, 89 mm of 114 mm gemaakt worden.

ShuttersShutters in speciale vormen

Daarnaast heeft u bij elke shutter de keuze uit een moderne of klassieke uitvoering. Het verschil hierbij is de afwerking van de kraal; bij de klassieke uitvoering zit er een kraal in het frame, terwijl de moderne uitvoering geen kraal in het frame bevat. Bovendien is het mogelijk om onze shutters voor speciale vormen ramen op maat te laten maken. Handig als u bijvoorbeeld shutters zoekt voor een rond of driehoekig raam. Ook hierbij is de prijs inclusief meet & montage service!

Bereken direct uw prijsindicatie voor shutters

Houten Shutters

PVC Shutters

Houten Shutters - Speciale vormen